مراحل تدوین فیلم

یکی از سوالاتی که تدوینگران تازه کار یا تولیدکنندگانی که با تدوین آشنا نیستند با آن مواجه هستند این است که مراحل تدوین فیلم چگونه است؟.

فرایند تدوین که به طور کلی تر مرحله پس تولید نامیده می شود، ممکن است ساده یا خیلی پیچیده باشد. مرحله پس تولید در واقع شامل تمام کارهایی است که بعد از اتمام فیلم برداری روی پروژه انجام می شود.در واقع مراحل تدوین فیلم معمولاً در پس تولید انجام می شود. در این مرحله نوارهای تصویر و صدا با هم تدوین می شوند تا داستان را نشان دهند و نقل کننند. جلوه های ویژه تصویری تولید میشوند، نوشته ها، تصاویر گرافیکی، تیتراژ اضافه می شوند، جلوهای صوتی تولید می شوند، موسیقی ساخته می شود. در واقع مراحل تدوین فیلم را می توان به بخش های زیر تقسیم کرد:

دستیابی

سازماندهی

مرور و انتخاب

سر هم کردن

برش-اولیه

برش-نهایی

قفل تصویر

نسخه اصلی و ارائه

دستیابی

مراحل تدوین فیلم با دستیابی شروع می شود.به عبارت ساده تر تدوینگر باید فوتیجی را که توسط تیم تولید فیلم برداری شده به دست آورد.عناصر تصویر و صدا، باید برای فرایند تدوین فیلم کنار هم جمع شوند. باید تمام تصاویر یا فوتیج ها را بر روی درایو مورد نظر کپی کنید.

سازماندهی

یکی دیگر از مراحل تدوین فیلم سازماندهی است.تمام دقیقه ها، ساعت ها، مگابایت یا گیگابایت های عناصر تصویری و صدا باید به طریقی سازماندهی شوند. اگر روش مشخصی برای نام گذاری، دسته بندی و مرتب کردن تمام مواد مورد نیاز پروژه نداشته باشید، در نهایت برای یافتن فلان نمای خوب یا بهمان جلوه صوتی خوب و غیره با مشکل روبه­رو می شوید. سازماندهی مواد و مصالح جزو بخش های خیلی جالب و جذاب در فرایند مراحل تدوین فیلم به حساب نمی آید اما مسلماً می تواند یک پس تولید روان را از یک پس تولید کند و نومید کننده متمایز کند.

مرور و انتخاب

یکی از مهمترین مراحل تدوین فیلم مرور و انتخاب است. بعد از دست یابی و سازماندهی تمام عناصر لازم است تمام مواد و مصالح را مرور و بهترین قطعاتی را که به درد پروژه شما می خورند انتخاب کنید. شما برگزیده ها را انتخاب و مواد مناسب را جدا می کنید.البته کار عاقلانه این است که چیزی را دور نریزید، چون هرگز نمی دانید یک روز یا چند هفته بعد از شروع فرایند تدوین، چه چیزی به کارتان می آید.

سرهم کردن

مراحل تدوین فیلم از این مرحله جذاب تر می شود.این مرحله مستلزم سر هم کردن تمام قطعات اصلی پروژه طبق یک توالی منطقی از عناصر تصویر و صدا است. اگر دارید داستانی را بر اساس یک فیلم نامه تدوین می کنید، از همان فیلم نامه استفاده کنید به عنوان طرح اولیه برای سرهم کردن بهترین گزینه ها از میان نماهای مختلف صحنه هایی که فیلم را می سازند.اگر دارید یک مستند و یا یک موزیک ویدیو را تدوین می کنید، همیشه داستانی وجود دارد که مخاطب باید از آن سر در بیاورد.مواد خام را بر اساس این اسکلت کلی سر هم کنید. در این مرحله از تدوین فیلم داستان در خام ترین صورت خود شکل می گیرد.

برش اولیه

یکی از مهمترین مراحل تدوین فیلم برش اولیه است. چرا که در این مرحله از فرایند پس تولید چربی کار تاحد زیادی  توسط تدوین گر حذف می شود و با نسخه ای طرف اید که از نظر جریان روایی کامل است اما ناهمواری های زیادی دارد.احتمالاً بسیاری از برش ها هنوز زمان بندی دقیقی ندارد، نوشته ها یا تصاویر گرافیکی نهایی نشده اند، جلوه های ساده یا پیچیده هنوز ساخته نشده اند و مسلماً میکس صدا هنوز صورت نگرفته است. اما زمانبندی عناصر اصلی را تا حد یک ضرباهنگ خوب در اختیار دارید و شما و دیگرانی که کار را به آنها نشان می دهید نحوه پیش رویِ داستان را دوست دارید.

برش نهایی

مراحل تدوین فیلم را یکی پس از دیگری بررسی کردیم تا به مهمترین بخش آن یعنی برش نهایی برسیم. مواد و مصالح پروژه را تدوین گر به اصطلاح آن قدر ورز داد و دستکاری کرد که حالا به نسخه منسجم و کاملا تنظیم شده رسید. از این لحظه به بعد اصلاح عمده ای صئرت نخواهد گرفت. شما و بیشتر کسانی که کار را به آنها نشان می دهید، همگی در این مورد اتفاق نظر دارید.

قفل تصویر

مراحل تدوین فیلم در این بخش کامل می شود. در این مرحله تدوینگر اطمینان دارد تغیری در تصویر پروژه تدوین شده اعمال نخواهد کرد.زمانبندی تمام عناصر تصویری قطعی شده است. بعد از این که تدوینگر نوارهای تصویر را قفل کرد، آزاد است که به میکس صدا، استفاده از نسخه نهایی موسیقی و اصلاح رنگ و نور تصاویر بپردازد.

تهیه نسخه اصلی و ارائه

آخرین مرحله از مراحل تدوین فیلم تهیه نسخه اصلی و اراده آن است. تمام تلاش های تدوینگر برای خلق یک قطعه به خوبی تدوین شده هیچ معنایی ندارد مگر این که بتواند آن را به مخاطبی که باید آن را ببیند نشان دهد.

اکنون تصور خوبی از کار اصلی تدوین یا روند کار در مرحله پس تولید برای هر پروژه بزرگ یا کوچک به دست آورده اید.مسلماً بهخ پروژه هایی تدوینگران برمیخورند که نیازی به انجام تمام مراحل تدوین فیلم به شکلی کاملا مشخص و مجزا ندارند.اما در مسیر رسیدن به نسخهد کامل و تمام شده معمولاً با ترکیبی از تمام این مراحل سروکار خواهید داشت.

ارسال پاسخ

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *